ไดอารี่ยอดรัก ในที่สุดเราก็ได้ทราบกันว่า คุณเคท หรือ เจ้าหญิงเคท Dutchess of Cambridge สวมมงกุฎ  เคทสวมเทียร่าทรงกลดของ คาร์เทียปี 1963 ในยุกติ์นั้น โดยสมเด็จพระราชินีอลิซเบธที่ II ได้ให้ เคท หรือเจ้าหญิงเคทยืม ตอนแรกมีข่าวซุบซิบกันว่าเธอปฎิเสธที่จะสวม ทำให้ เลดี้ คามิล่า พระชายาองค์ปัจจุบันของ เจ้าฟ้าชาย ชาล์นส์ ต้องเข้ามาขอร้องเธอให้ใส่ 
 
เทียร่านี้พระเจ้าจอร์จที่หกได้มอบให้กับพระชายา ที่คนอังกฤษเรียกว่าควีนมัม ซึ่งเป็นพระราชมารดาของควีนเอลิซาเบ็ธที่II มอบต่อมาให้กับควีนอลิซาเบ็ธเป็นของขวัญวันเกิดเมื่อ อายุครบ 18 ปี ทรงสวม เพียงแค่ให้ยืมในงานพิธีเสกสมรสนี้ เธอต้องสวมแน่นอนอยู่แล้ว ขนาดพระราชินีทรงให้ยืมก็ยากจะปฎิเสธ ส่วนจะต้องตืนหรือไม่นั้น คงต้องติดตามตอนต่อไปค่ะ
 
ภาพที่เห็นอีก คือ ต่างหูเพชรของ เจ้าหญิงเคทถูกออกแบบ มาให้เข้ากันกับเทียร่า ออกแบบโดย Robinson Pelham เป็นทรง คล้ายใบไม้ห้อยลง และมีเพชรตกแต่งอยู่ตรงกลาง ต่างหูคู่นี้ เป็นของขวัญวันแต่งงานที่คุณพ่อคุณแม่ของเจ้าหญิงเคท นาง คาโรลและ นายไมเคิล มิดเดิลตันได้มอบให้เป็นของขวัญ และคุณแม่เป็นคนออกแบบต่างหูนี้ ให้ธิดาของเธอด้วยตัวเอง และบิดาเป็นผู้มอบให้
 ดีใจกับเจ้าหญิงองค์ใหม่ จาก ยอดเองค่ะ
 

Kate Middleton waves as she arrives at the West Door of Westminster Abbey in London for her wedding to Britain’s Prince William, on April 29, 2011.

(Credit: ODD ANDERSEN/Getty)

(CBS) Kate Middleton chose the perfect tiara to top her gown, wearing a Cartier “halo” tiara to hold her veil in place.

 The Cartier tiara was lent to Middleton by the Queen.

According to the Royal Wedding website, the Cartier tiara was made in 1936 and was originally purchased by the Duke of York (later King George VI) for his Duchess (later Queen Elizabeth The Queen Mother), three weeks before he succeeded his brother, Edward, as King.

 The tiara was given to Princess Elizabeth by her mother on her 18th birthday.

 The Royal Wedding site also notes that Middleton’s earrings, by Robinson Pelham, were made to echo the tiara. Pelham’s design was inspired by the Middleton family’s new coat of arms, which includes acorns and oak leaves, and was given to the royal bride by her parents for her wedding day.

 According to the Mirror, Middleton wearing the tiara signifies the time-honored tradition of wearing “something borrowed” on her wedding day

—————————–

Thanks to CBS